Bij aankomst galmde uit de muziekboxen: ‘There’s a reason for the sunshine sky, and there’s a reason why I’m feeling so high …’ uiteraard, we gingen immers trainen met de motor in Stabroek. Zeg nu zelf, dan kan het niet mis.
Motorrijders voor motorrijders, samen werken aan doelbewuster, beter en vooral veiliger motorrijden. De opkomst kon tellen, we stonden met 12 aan de start om er een fijne dag van te maken. We mochten een gemeentelijk terrein gebruiken dat ons veel plaats en mogelijkheden bood. Zelfs banken in de schaduw met verfrissingen, voor mij the place to be!


De anderen gingen er naarstig tegenaan op een ontspannen manier. Samen positie op de weg overlopen, gevaarlijke punten in het verkeer, de basis overlopen: Hoe zitten we op de motor? Hoe kijken we? Naar waar kijken we? Koppeling, gas, achterrem … goed, hopla op de motor en oefenen.

De oefeningen bleven standaard, basic maar bouwden gradueel op. Na hier en daar een paar minieme correcties en tips begon het bij iedereen te vlotten. In groepjes wat dingen op de baan uitproberen om opnieuw samen terug op het terrein te oefenen.

De tafel werd gedekt en het middagmaal genuttigd onder een stralende (blijkbaar tevreden) zon. De tongen kwamen los, de verhalen ontsponnen zich, ook dat telt bij Be-Moto: vriendschap onder motards!

Komaan, er terug tegen aan. Dezelfde mensen, andere oefeningen leidden tot nog meer inzicht. Vaardigheden zijn goed, maar weten wat je doet en waarom is beter. Omdat wij het motorrijden willen promoten doen wij samen altijd een gezamenlijke rit van ruim een uur. De bedoeling is genieten en ontspannen, dat hoort er ook bij.
Bij aankomst een versnapering, wat bijpraten, nog wat oefenen, terugblikken op een fijne en meer dan geslaagde dag, en iedereen vertrok tevreden naar huis … heu, op de moppersmurf na.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voeg me toe aan de wachtlijst We zetten je op de wachtlijst en laten je weten als er een nieuwe cursus wordt georganiseerd of er een plaats vrij komt.