BE-moto is een VZW, opgericht op 22 december 2020 voor en door motorrijders.

De vereniging heeft tot doel motorrijden te promoten en motorrijders bij te staan in de beleving van hun hobby. Daarvoor worden er activiteiten en evenementen opgezet die tot doel hebben om mensen vertrouwder te maken met motorrijden en motorrijders samen te brengen.

Zo stelt zij zich eveneens tot doel activiteiten te organiseren die het groepsgevoel vergroten, bijdragen tot de veiligheid van motorrijders en de beleving van motorrijden vergroot.

De vereniging wil zich inzetten voor de veiligheid van elke motorrijder. Daarom worden op regelmatige basis door ervaren en professionele motorrijders rijvaardigheid evenementen georganiseerd zoals heropstart evenementen, bochtenstages, thema-avonden, EHBO-cursussen of het inoefenen van korte manoeuvres.

Alle evenementen worden georganiseerd aan een kleine kostendekkende prijs. Op die manier willen we vermijden dat motorrijders zich laten afschrikken door de prijs om bijvoorbeeld te investeren in hun eigen veiligheid. Motorrijders voor motorrijders, daar gaat het om. Niet om geld verdienen.

Hier kan je onze kalender terugvinden met al onze geplande evenementen.

Bovendien zet de VZW zich in voor de belangen van elke Belgische motorrijder en dit op verschillende manieren. Enerzijds door hen te informeren over de wetgeving en veiligheid op de website, anderzijds door samen te werken met andere instanties die zich inzetten voor verkeersveiligheid en de belangen van motorrijders.

Wil je meer doen dan enkel lid worden en zelf een bijdrage doen en meewerken? Contacteer ons dan. Ons dagelijks bestuur bestaat uitsluitend uit gepassioneerde motorrijders en staat altijd open voor uitbreiding.

Je kan je ook inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Voeg me toe aan de wachtlijst We zetten je op de wachtlijst en laten je weten als er een nieuwe cursus wordt georganiseerd of er een plaats vrij komt.