Op 5 november 2021 richtte BE-moto een cursus motorrijvaardigheid in te Kapellen.  Er waren vijf deelnemers ingeschreven met verschillende motoren.  Iedereen tekende op tijd present.  Voor aanvang dronken we samen een kop koffie aan de camper van Philip. Stipt om 09.00 uur werd de aftrap gegeven.

Drie begeleiders van BE-moto Philip, Yves en Rudi zouden de lijnen uitzetten voor de dag.  Philip gaf kort toelichting hoe de dag zou verlopen.  Daarna was er een korte kennismaking waarbij gepeild werd naar de ervaring van de deelnemers. Er werd geen tijd verloren en men begon op het terrein te oefen (het verkeerspleintje naast de kringloop).  De gebruikelijke korte manouevers werden afgewerkt onder begeleiding.

Alles werd rustig opgebouwd om iedereen voldoende ruimte en tijd te geven.  Dat liet toe om op eigen tempo te werken aan de basis.  Zo werd een ganse voormiddag gevuld, uiteraard met tussenin een koffiepauze.

Op de middag werd er voor iedereen broodjes voorzien.  Na het versterken van de innerlijke mens begon men naan deel twee van het programma.  Dit keer was het afwisselend een korte rit op de openbare weg met nabespreking en verder oefenen aan de motorbeheersing.  De tijd ging vlug voorbij.  Het was opvallend hoeveel vooruitgang de mensen boekten.  Heel tevreden reed iedereen dan ook om 16.00 uur huiswaarts.

Weer een geslaagde dag!

Categories:

One response

 1. Leerzaam , leuke sfeer.
  Veel focus op voertuigbeheersing .
  Ideaal om jezelf uit te dagen een betere rijder te worden of in een gecontroleerde omgeving de draad weer op te nemen of om te wennen en om te gaan ,met een nieuwe motor.
  Uitleg , hulp , tips door gedreven , ervaren begeleiders, waarvan de meesten met een topnotch professionele achtergrond.
  Afgewisselt met een theoretische risicoanalyse van verkeers situaties.
  Zeker een aanrader !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voeg me toe aan de wachtlijst We zetten je op de wachtlijst en laten je weten als er een nieuwe cursus wordt georganiseerd of er een plaats vrij komt.