Het wordt steeds moeilijker om in Europa mooie avontuurlijke trail routes te vinden, die dan ook nog eens legaal berijdbaar zijn. Routes zijn online bijna niet te vinden omdat iedereen ze angstvallig geheim houdt. De schrik om hun lang gezochte route te verliezen aan roekeloze wildcrossers die het voor iedereen verpesten zal daar vast iets mee te maken hebben. Daar is sinds enkele jaren een oplossing voor: Het Trans Euro Trail of kortweg TET!

In 2016 zijn heel wat motorrijders van Advrider actief begonnen met een uniek project: een route ontwikkelen die heel Europa doorkruist. De bedoeling was dat de route zoveel mogelijk via trail en offroad routes loopt. Het project mondde in 2017 uit op een routeweb door heel Europa: het Trans Euro Trail werd geboren.

De bedoeling is dat elk land in Europa kan worden bezocht via deze route. Ook in België is er een heel traject beschikbaar. Hou er wel rekening mee dat de moeilijkheidsgraad van de TET wel vrij hoog ligt op sommige plaatsen. Om de hele route te rijden ga je toch minimaal over een stevig offroad gerichte allroad moeten beschikken.

Het unieke aan het project is dat de route ook openbaar is gemaakt en gedownload kan worden per land. Bovendien wordt ze op zeer regelmatige basis bijgewerkt en verbeterd. Ondertussen staat er al 51.000 kilometer route online van de rand van Afrika tot de Noordpoolcirkel!

Voor meer informatie en routes kan je terecht op de website van de TET.

Heb je al een stuk van het Trans Euro Trail gereden in België of het buitenland? Laat je bevindingen weten via de reacties of stuur ons je mooiste foto door!

De huidige TET route in België. Bron: Trans Euro Trail

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voeg me toe aan de wachtlijst We zetten je op de wachtlijst en laten je weten als er een nieuwe cursus wordt georganiseerd of er een plaats vrij komt.