Na een zeer geslaagde start in Turnhout waren de banden weer opgewarmd voor meer. De korte winterprik gooide bijna roet in de plannen, maar we hadden geluk.  Het bleek een mooie, zonnige, maar wel frisse dag te worden.

Na een koude en droge nacht rijden we richting industrieterrein in Evergem.  Nog 5min en dan zijn we er, althans dat denken we, want plots houd de weg op: Veerdienst Langerbrugge. Dit kom je ook niet elke dag tegen, dus dat moeten we even meepikken. Wel eerst even voorrang verlenen aan diegene die van rechts komen.

Ydes had al eens komen proeven bij ons in Kapellen en had het idee geopperd om dit voor al zijn collega’s motorrijders te organiseren van het bedrijf waar hij werkt. Na wat herorganiseren en verschillende mailtjes later kwamen we toch op een datum uit: 2 april 2022.

Aangekomen op de afgesproken locatie staat hij ons reeds op te wachten met verse koffie en versnaperingen op de ruime parking van een bevriende firma.  Wat moet een mens meer wensen om de dag goed te beginnen.

De eerste oefeningen staan net uitgezet als de eerste deelnemers eraan komen rijden.  Allemaal collega’s of toch goede bekenden, want dit keer zijn we op uitnodiging van Castrol aanwezig.

Uiteraard eerste ons even voorstellen wie we zijn en wat we doen om dan eens te polsen naar de ervaringen bij de deelnemers bij een heerlijke tas koffie. Nog even de verplichte formaliteiten overlopen, het verloop van de dag uitleggen, naar de verwachtingen luisteren en dan kan de dag echt van start gaan.

Vooraleer we de motoren starten eerst even de theorie overlopen: zithouding op de motor, rijhouding, waar zetten we de voeten ook alweer? Waar kijken we naar als we aan het rijden zijn? …

En dan starten de motoren voor het inoefenen van de rijvaardigheden.  Elke oefening werd eens voorgedaan zodat iedereen zag wat er juist bedoeld werd.  Piece of cake, niet?  Voor sommigen was dit een kleine opfrissing voor anderen een heel nieuwe wereld die open ging.  Alle begin is moeilijk, maar oefening baart kunst. 

Voor de lunch moesten we ons verplaatsen naar een gezellige Pub: The Crossover Music Pub. Een korte rit van amper 5 minuutjes, maar dan konden de motoren toch even op adem komen inclusief de berijders. Speciaal voor ons zijn ze 2 uurtjes vroeger dan normaal geopend en hebben ze een heerlijke broodjesmaaltijd voorzien. Als extraatje zijn ze nog eens liefhebbers van 2 wielen, we wisten dat we goed zaten.  Nogmaals bedankt hiervoor!

In de namiddag gingen we nog even door op hetzelfde elan: oefenen, oefenen, oefenen.  Elke keer een stapje moeilijker, net iets anders.  Hoe anders krijg je iets onder de knie? Buiten een paar valse start problemen was dit ongetwijfeld weer een leerrijke dag voor iedereen.

Als afsluiter gingen we nog even in op de veilige rij-lijn bij het nemen van bochten en daarop aansluitend een mooie, korte rit tussen de windmolens rijden om de batterijen weer op te laden en toch even ontspannen na een intensieve dag.

Bedankt aan Ydes en alle deelnemers en hopelijk tot gauw!

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voeg me toe aan de wachtlijst We zetten je op de wachtlijst en laten je weten als er een nieuwe cursus wordt georganiseerd of er een plaats vrij komt.