2021 is begonnen. Een spannend moment voor ons, want we zijn achter de schermen al enkele maanden bezig met een project: Het oprichten van een organisatie voor en door motorrijders. Een vereniging die zich wil inzetten voor de belangen van de motorrijder, zich richt op veiligheid en rijvaardigheid en evenementen organiseert. Er werd gekozen voor een VZW die werd opgericht door drie personen op 22 december 2020. Drie collega’s die dag in dag uit, jaar in jaar uit met elkaar samenwerken en ook professioneel met de motorfiets rijden.

Al snel volgden vele ritten en weekendjes weg. Er werd samen op motorvakantie gegaan. Het was dan ook daar dat de eerste ideeën begonnen te broeden.

We hebben van onze passie ons beroep kunnen maken en genieten elk vrij moment van onze hobby. Zo trachten we ons elke dag bij te scholen en te perfectioneren. Deze passie willen we verder overbrengen naar andere motorrijders. Na al die jaren is het tijd om iets terug te doen. Iets te doen als motorrijders, voor andere motorrijders.

Project VZW BE-moto

Eind december was het zo ver. We hebben de VZW BE-moto opgericht. Een vereniging die zich wil inzetten voor de veiligheid van elke motorrijder. We zullen op regelmatige basis evenementen organiseren zoals heropstart evenementen, bochtenstages, thema-avonden, EHBO-cursussen of het inoefenen van korte manoeuvres.

Alle evenementen zullen worden georganiseerd aan een kleine kostendekkende prijs. Op die manier willen we vermijden dat motorrijders zich laten afschrikken door de prijs om te investeren in hun eigen veiligheid. We willen ook motorrijders samenbrengen om hun hobby te beleven. Motorrijders voor motorrijders, daar gaat het om. Niet om geld verdienen. BE prepared, BE safe, BE moto!

Volg ons ook op Facebook en Instagram als je op de hoogte wil blijven van nieuwe activiteiten en nieuws of schrijf je in op onze nieuwsbrief via de zijbalk!

Categories:

Tags:

13 Responses

  1. Hallo, ik heb geen motor ervaring en heb op mijn 63 jaar het licht gezien en een motorscooter 400cc aangekocht. Uiteraard kan ik van A naar B rijden en een motorscooter is geen moto. Maar het blijft wel een motorfiets op 2 wielen en ik heb geen ervaring. Ik wil dus zeker een rijvaardigheid les meemaken maar is er verder ook plaats in de “club” voor een oude man 🙂 met een motorscooter? Met vriendelijke groeten.

  2. de bochtenstage was een interessante ervaring (ondanks de vele regen in de namiddag en net tijdens de leukste bochtentraject. de instructeurs hebben ervaring zat.
    zeker een aanrader voor de maneuvres , niet zo vanzelf sprekend maar het echte bochtenwerk is de kers op de taart. , tof initiatief en rotverwend en mss voor herhaling vatbaar 🙂 . tijdens de wintermaanden lig ik stil.

    nog veel veilige motokm’s
    groeten Jaimie aka Biker Athar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voeg me toe aan de wachtlijst We zetten je op de wachtlijst en laten je weten als er een nieuwe cursus wordt georganiseerd of er een plaats vrij komt.